Bewoners

Tigri (woont niet meer in het café)

aaibaar

Tigri (tijger) is de oudste van het stel. Zij is een knappe rode dame en heeft, heel opvallend, geen staart. Tigri is een beetje een eigenheimer. Ze laat zich graag aaien en is dol op aandacht, maar die deelt ze liever niet met de andere katten. Zolang die niet te dicht in de buurt komen, vindt ze het allemaal best. Komen ze naar haar smaak wel te dichtbij, dan deelt ze resoluut een corrigerende tik uit.

(vrouw - Mei 2013)

Yata

verlegen

Yata (kat) is een charmante wit met rode dame met een prachtig gestreepte staart. Ze zal niet direct op je afkomen, maar als ze je vertrouwt, wil ze wel uitgebreid geknuffeld worden en gaat ze er heerlijk voor liggen. Onverwachte of drukke bewegingen vindt ze niet zo leuk.

(vrouw - Januari 2016)

Anax

ondernemend

Anax (leider) is een stoere dame met fraaie streepjes op haar rug en koppie. Ze is heel nieuwsgierig en gaat meteen op onderzoek uit. Ze pikt graag haar graantje aandacht mee, maar is ook erg jaloers. Als ze geaaid wordt en andere katten willen ook, dan jaagt ze die vakkundig weg. Anax is ook altijd wel in voor een spelletje. 

(vrouw - Maart 2016)

Mavros

aanhankelijk

Mavros (zwart) is een knappe zwarte dame. Ze is erg aanhankelijk en eist ook graag alle aandacht voor zichzelf op. Helaas heeft ze een vergroeiing in haar wervels en een versleten heup, waardoor ze nogal onvoorspelbaar kan reageren. Ze vindt het heerlijk om geaaid te worden, maar wel op haar manier en wanneer zij daar zelf om vraagt. En dan spint ze ook meteen op volle sterkte.

(vrouw - Maart 2016)

Arctos

aandacht

Arctos (ijsbeer) is een stoere grote kater met opvallende gele ogen. Hij houdt van aandacht en gezelschap en is dol op spelen, maar hij kijkt wel eerst de kat uit de boom. Als hij ziet dat het veilig is, is hij helemaal in voor een knuffel.

(man - April 2017)

Mikro & Lefko

speels & aanhankelijk

Mikro en Lefko zijn twee zusjes. Mikro (klein) is een eigenzinnige, onderzoekende jongedame. Met haar grote blauwe ogen houdt ze alles en iedereen goed in de gaten. Ze is heel aanhankelijk en dol op knuffels. Ze komt graag gezellig bij je zitten en is dol op spelen. Van de witte katten is Lefko (wit) de kleinste. Ze heeft 2 verschillende kleuren ogen. Ze werden moederziel alleen op straat gevonden en zijn daarna met de fles grootgebracht. Hierdoor is vooral Lefko erg op mensen gesteld en zeer aanhankelijk. Ze zit graag bij je op schoot en dan gaat de motor op volle sterkte aan.

(vrouw - April 2017)

Niphas

knuffelig

Niphas (sneeuwvlok) is een parmantige witte kater met lang haar en heeft net zoals Lefko twee verschillende kleuren ogen. Niphas is doof, maar zijn handicap maakt hem zeker niet minder speels. De stofzuiger is zijn grote vriend en ziet hij als een gewillig speeltje. Hij is heel knuffelig, maar omdat hij je niet hoort, moet je hem voorzichtig benaderen zodat hij niet schrikt. Elke ochtend maakt hij een wandeling in het grote rad en hij is helemaal gek van veertjes.

(man - April 2017)

Zevra

rustig

Zevra (zebra) is een wit met zwarte kater met een rustig karakter. Hij laat zich graag op sleeptouw nemen door de andere katten en gaat uit zichzelf niet meteen op onderzoek uit. Hij houdt wel van aandacht en als hij ziet dat het veilig is, laat hij zich graag aaien. Ook vindt hij het leuk om op bewegende speeltjes te jagen.

(man - Mei 2017)

Myti & Mati

onderzoekend en eigenwijs

Onze jongste bewoners zijn zus en broer Myti en Mati (neus & oog). Twee jonge (puberende) speelse druktemakers vol op ontdekkingstocht. Ze houden beiden van aandacht, vooral Mati die bijna iedereen meteen als vriend beschouwt en graag bij alle gasten komt kijken wat er te eten is. Myti is iets afwachtender en een echte diva met haar mooie zwarte neus en staart. Ze is heel speels, maar kan ook heerlijk liggen slapen in "haar" hangmand.

(vrouw en man - Juli 2018)

Cypria

zorgzaam

(~ in memoriam ~) Cypria was een Cyperse schone, erg sociaal en bijna altijd in voor een knuffel. Ze hield van aandacht en had er geen enkel probleem mee om die te delen met anderen. Tegenover de jongere katten in het gezelschap stelde ze zich heel zorgzaam op. Helaas is Cypria plotseling erg ziek geworden en hebben wij op 17 augustus 2018 afscheid van haar moeten nemen...

(vrouw - leeftijd onbekend)

Kattencafé

Wilt u genieten van een kopje koffie, thee, een simpele lunch en ondertussen één van de katten in het café aaien, of kunt u door omstandigheden zelf geen huisdieren houden en wilt u tot rust komen tussen het spinnen en snorren van de katten, gastvrouw Doenja Bobbeldijk en haar medewerkers van stichting De Waerden ontvangen u graag aan het Ritsevoort 20.

Het sociale aspect van het KattenCafé is wat deze plek zo bijzonder maakt, naast dat het makkelijk voor iedereen te bereiken is. Deze fijne omgeving voor u en de katten is uniek in Alkmaar, kom eens langs, u bent van harte welkom.

Reserveren

Reserveren

Graag alle velden invullen.

Maandag en dinsdag zijn we gesloten.

We zijn weer open!

Woensdag t/m zondag tussen 10:00 en 17:00

Reserveren kan via ons nieuwe reserveringssysteem op onze webshop.

 

http://www.webshop-digibeetenkattencafe.nl\reserveren

 

 

Uw gegevens worden alleen voor uw reservering gebruikt en worden niet met derden gedeeld. Na uw bezoek aan DB&K zullen wij uw gegevens wissen.

Veel gestelde vragen

Wat is een kattencafé?
Een kattencafé is een ontmoetingsplaats van mens en kat, waar gasten kunnen genieten van een hapje en een drankje en van het eigenzinnige gezelschap van de aanwezige katten. Een kattencafé is dus geen speelplaats voor je eigen kat(ten).

 

Hoe zit het met het dierenwelzijn?
Katten zijn sociale dieren, maar hebben ook een eigen willetje. De katten bij DB&K zijn gewend aan mensen en heel aanhankelijk, maar hebben soms ook de behoefte om zich terug te trekken. Daarvoor hebben zij een aparte ruimte boven het café. De katten hebben ook een eigen beschutte buitenruimte waar zij naar believen naartoe kunnen. Daarnaast gelden er huisregels waar de bezoekers zich aan moeten houden.

Wat zijn de huisregels?

 • Geen katten optillen.
 • Voor het binnentreden van het gedeelte waar de katten zijn de handen desinfecteren.
 • Als een kat ligt te slapen maak hem dan niet wakker. Als een kat geen zin heeft om geaaid te worden zal hij dat zelf aangeven door lichaamstaal.
 • Geen eten geven aan de katten, ook niet een klein beetje room of melk o.i.d.
 • Foto’s nemen van de katten is leuk (tot op een bepaalde hoogte), maar niet met een flits.
 • Bent u samen met een kind, let dan heel goed op dat er lief en rustig omgegaan wordt met de katten. Kinderen kunnen in hun enthousiasme wat heftig overkomen voor onze katten, probeer hier op te letten. DB&K is geen speelomgeving maar een café. Al de huisregels gelden ook voor kinderen.

 

Mag ik mijn eigen kat meenemen?

Nee, meestal vinden katten het niet fijn om in een reismandje naar een andere plek vervoerd te worden. Misschien is jouw kat daar een uitzondering op, maar voor de katten die in DB&K wonen is het te onrustig als er dagelijks andere katten over de vloer komen.

 

Hoeveel katten wonen er in DigiBeet en Kattencafé (DB&K)?
10 katten waarvan 4 katers en 6 poezen. Allen gecastreerd of gesteriliseerd.

 

Is het mogelijk de katten te adopteren?
Het is niet mogelijk om katten uit DB&K te adopteren. Dit is in theorie een mooi idee, omdat zo de doorstroom van asielkatten wellicht wordt bevorderd. In de praktijk brengt dit helaas problemen met zich mee. Het is belangrijk dat de katten die in DB&K wonen zich prettig voelen in hun omgeving, als er regelmatig nieuwe katten intrekken en oude bewoners weggaan is dit heel onrustig en levert dit stress op. Stress kan gezondheidsproblemen oplever bij katten, dit willen we natuurlijk voorkomen, vandaar dat adopteren niet mogelijk is.

 

Handige links:

 • Dierenspeciaalzaak Pro-Dier, Professioneel in Dierverzorging - www.prodier.nl
 • Anita Legué-Trock, Gedragstherapie voor katten - www.katopdedivan.nl
 • Kattentrimsalon Felis - www.Kattentrimsalonfelis.nl
 • Stichting De Waerden, ondersteuning aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt - www.dewaerden.nl
 • Fermento, Biologische bakkerij, met zorg bereid - www.fermento.nl
 • Simon Levelt, Koffie en thee sinds 1817 - www.simonleveltalkmaar.nl