De bewoners


Lefko

(vrouw - April 2017)

verwaand

 

Mijn naam is Lefko, want ik ben wit. Ik ben op Kreta gevonden als kitten zonder moeder. Daarom ben ik door mensen met de fles groot gebracht. Eerst was ik erg aanhankelijk naar mensen toe, maar inmiddels ga ik liever mijn eigen gang. Ik ben heel goed in dingen vangen, dan voel ik mij een echte jager. Mijn vriendjes zijn Anax en Mikro. Mikro is mijn zusje en Anax is als een  moeder voor mij. Ik voel mij veilig bij haar en we liggen vaak uren samen op de verwarming. Als je mij wilt herkennen, kijk dan naar mijn ogen. Ik heb een groene en een blauwe. 

Mavros

(vrouw - Maart 2016)

behoedzaam

 

Mijn naam is Mavros. Deze naam kreeg ik omdat ik zwart ben. Ik heb niet zo'n leuk verleden en daarom wil ik je vragen mij voorzichtig te benaderen. Ik heb een versleten heup en een vergroeide wervel. Daardoor vind ik geaaid worden soms spannend en kan ik ineens  uithalen, omdat ik denk dat het misschien pijn gaat doen. Ik krijg pijnstillers en het gaat steeds beter. Als ik wil knuffelen of zelfs op schoot wil zitten, kom ik daar zelf om vragen. Heb ik geen zin? Laat me dan maar lekker met rust. Ik vind het wel heel gezellig om in het café te zijn en heel af en toe heb ik een gekke speelbui. 

Niphas

(man - April 2017)

aanwezig

 

Mijn naam is Niphas, dit is Grieks voor sneeuwvlok. Ik ben namelijk zo wit als sneeuw en erg zacht. Daarnaast ben ik als enige van alle poezen hier helemaal doof. Mijn hobby's zijn heerlijk ongestoord luieren, mezelf uitgebreid wassen en wandelen of zelfs rennen in het looprad. Ik vind dat zó leuk, dat ik er graag bij miauw. Omdat ik mezelf niet horen kan is dat soms heel hard. Spelen met veertjes vind ik ook heel leuk en knuffels ook, maar ik kan schrikken als ik je niet zie aankomen. Dus wil je mij aanraken, laat dat dan eerst even aan mijn mooie ogen zien. Ik heb een groen en een blauw oog. 

Anax

(vrouw - Maart 2016)

ondernemend

 

Mijn naam is Anax, dit betekent leider. Ik kreeg deze naam omdat ik als eerste uit het mandje kwam toen we uit Griekenland kwamen. Mijn hobby's zijn voornamelijk knuffelen en de baas spelen over de andere poezenbeesten. Het liefst lig ik de hele dag lui te zijn op de verwarming of in een hangmand en als ik vind dat ik te weinig aandacht krijg, ga ik stiekem bij de deur zitten of spring ik de keuken in om toch aandacht te krijgen. Mijn vriendjes zijn Zevra en Lefko. Stiekem denk ik dat Zevra een oogje op mij heeft. Wat vind je trouwens van mijn mooie lapjes? 
Wil jij weten hoe je jouw kat gelukkig kunt maken? Dan is deze handleiding onmisbaar in je boekenkast.

Gedragstherapeut Anneleen Bru geeft je in dit boek onmisbare feitjes om je kat nog beter te leren kennen en samen een gelukkig leven te hebben.

Ook leuk als cadeau aan nieuwe catmoms & dads!Arctos

(man - April 2017)

schuw

 

Mijn naam is Arctos, omdat ik lijk op een ijsbeer. Ik zie eruit als een stoere kater, maar ik ben stiekem erg verlegen. Ik houd enorm van knuffelen, maar ik vind het café met al die vreemde mensen toch best heel spannend. In het begin zat ik altijd boven als hetcafé open was, nu durf ik steeds vaker even beneden te komen kijken wat er allemaal gebeurt. Soms ga ik zelfs al een beetje spelen. Het is dus best bijzonder als je mij hebt gezien. Ik ben wit, slank en gespierd en heb twee hele mooie gele ogen. Ik ben vriendjes met alle andere katten en speel graag met ze.

Yata

(vrouw - Januari 2016)

verlegen

 

 Mijn naam is Yata, het Griekse woord voor kat. Deze naam kreeg ik omdat ik een beetje verlegen ben en toen ik hier net kwam mijn karakter nog niet zo goed te zien was. Ik ben een rustige poes die graag aangehaald word en houd van op schoot liggen, alleen kies ik wel graag zelf uit welke. Maar als ik eenmaal lekker lig, krijg je mij moeilijk weer weg. Ik kan het opzich goed vinden met de andere katten, alleen Myti & Mati zijn mij  wat te wild. Dan zit ik het liefst op een boom of in het hoge raammandje. Ik krijg apart dieet voer en denk dat sommige daar een beetje jaloers op zijn.

Mikro

(vrouw - April 2017)

timide

 

Mijn naam is Mikro, omdat ik de kleinste was toen we in Nederland aankwamen. Ik ben het zusje van Lefko, alleen heb ik twee blauwe ogen. Ook ik ben door de mensen die mij gevonden hebben met de fles groot gebracht en daardoor erg aanhankelijk. Soms heb ik ineens een gekke bui en veel lol in mijn eentje met een speeltje. Ik laat mij niet zo heel graag meer aanhalen door de mensen met een geel schort, omdat ze als de zon schijnt mijn oren willen insmeren en dat vind ik echt niet leuk! Maar als je mijn oren met rust laat, ben ik best wel lief hoor.

Zevra

(man - Mei 2017)

rustig

 

Mijn naam is Zevra. Ik lijk eigenlijk meer op een koe met mijn zwarte vlekken, maar dat Griekse woord vonden ze te moeilijk en dus ben ik gedoopt tot Zebra. Ik ben een rustige kater en doe het liefst alles wat Anax ook doet. Ik bewonder haar en voel mezelf stoerder als ik bij haar in de buurt ben. Heel af en toe heb ik een speelbui. Dan ga ik het liefst achter iets aan wat heel snel beweegt. Verder is, mijn grootste hobby eten. Dat kun je ook wel een beetje aan mij zien. De mandjes aan het raam zijn mijn favoriet, ik kan daar uren in luieren en soms zelfs met al mijn voeten buitenboord.Myti

(vrouw  - Juli 2018)

betoverend

 

Mijn naam is Myti, wat Grieks is voor neus. Deze naam heb ik gekregen vanwege de mooie zwarte vlek  op mijn neus. Ik ben het zusje van Mati en de kleinste, maar ook de wildste bewoner van alle bewoners. Ik heb heel veel energie en houd van heen en weer rennen door het café, klimmen, spelen en soms Yata wat plagen. Als ik uitgerend en gespeeld ben, lig ik het liefst te slapen in de hangmand. Soms mis ik mijn mama omdat ik als heel kleine kitten gevonden ben. Dan ga ik even sabbelen op het kleedje in het kistje aan de muur en lekker stampen met mijn voetjes. Stoeien met mijn broer vind ik ook leuk, lekker wild soms. 

Mati

(man - Juli 2018)

knuffelkont

 

Mijn naam is Mati. Dit betekent oog, en deze naam heb ik gekregen omdat er bij één van mijn ogen een vliesje voor zit, waardoor ik minder goed kan zien. Dit heb overgehouden aan niesziekte. Ik ben de grote broer van Myti. We zijn even oud, maar ik ben veel harder gegroeid en ben soms nog een beetje onhandig met mijn lange poten. Mijn hobby is eten van de gasten proberen te stelen. Ik weet heus wel dat dat niet mag, maar ik vind slagroom echt heel lekker, dus ik blijf het proberen. Ook houd ik van 'praten' of nouja, meer klagen. Als ik iets niet mag ga ik klagend miauwen.

Tigri

(vrouw - Mei 2013)

senior

 

Mijn naam is Tigri, omdat ik mooie strepen heb net als een tijger. Je kunt mij kennen als 'De kat zonder staart'. Ik heb tot voor kort in het café gewoond, alleen voelde ik mij erg onbegrepen. De andere katten vonden mij een beetje vreemd en hierdoor ging ik mij steeds meer verstoppen. Enorm ongelukkig was ik. Tegenwoordig woon ik bij de bazin in huis met 4 andere katten, en langzaam aan worden we goede vrienden. Soms mis ik het wel in het café te zijn, maar hier voel ik mij fijn en kan ik weer lekker mezelf zijn. 

 Cypria

 (vrouw - leeftijd onbekend)

zorgzaam

 

(~ in memoriam ~) Cypria was een Cyperse schone, erg sociaal en bijna altijd in voor een knuffel. Ze hield van aandacht en had er geen enkel probleem mee om die te delen met anderen. Tegenover de jongere katten in het gezelschap stelde ze zich heel zorgzaam op. Ze was gek op spelen, vooral met reflecties van horloges en Hydro korrels die ze uit de plantenbak pikte.

Helaas is Cypria plotseling erg ziek geworden en hebben wij op 17 augustus 2018 afscheid van haar moeten nemen...Digibeet en Kattencafé Ritsevoort 20 1811 DN Alkmaar