Digibeet en Katten Café

 

DB&K is het eerste en enige kattencafé in Alkmaar. Een kattencafé is een ontmoetingsplaats van mens en kat, waar gasten kunnen genieten van een hapje en een drankje en van het eigenzinnige gezelschap van de aanwezige katten.

 

Maar DB&K is veel meer dan 'alleen maar' een kattencafé. DB&K staat voor Digibeet en Kattencafé en is niet alleen de lunch- en borrelplek bij uitstek voor iedereen die van katten houdt, maar ook een laagdrempelig servicepunt voor wie problemen heeft met zijn laptop, tablet of mobiele telefoon. DB&K is daarnaast een laagdrempelige ontmoetingsplaats met een maatschappelijke meerwaarde. Het kattencafé biedt een beschermde werkomgeving voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, waar kattenliefhebbers van alle leeftijden met al hun mogelijkheden en uitdagingen van harte welkom zijn.

Van droom naar realiteit

Initiatiefnemer en eigenares van DB&K is Doenja Bobbeldijk. Na jarenlang in de IT te hebben gewerkt besloot Doenja om haar passie voor de digitale wereld te koppelen aan haar liefde voor katten en het begeleiden van mensen met een beperking. Zo ontstond het idee voor DB&K, het eerste kattencafé ter wereld waar mensen niet alleen terecht kunnen voor een authentieke kattenknuffel en een overheerlijke lunch, maar ook voor advies en reparatie bij problemen met hun laptop, tablet of mobiele telefoon.

Aan de Ritsevoort 20 in hartje Alkmaar vond Doenja de ideale plek om haar droom te verwezenlijken. Het pand is volledig omgebouwd tot een paradijselijke thuisomgeving voor 10 voormalige zwerfkatten.  Hier kunnen bezoekers terecht voor de heerlijk huisgemaakt gebak, de beste tosti's in town, verse smoothies en sapjes en lekkere snacks. De katten zijn afkomstig uit Griekenland en zijn inmiddels volledig gewend aan hun nieuwe thuis in Alkmaar. Ze zijn nieuwsgierig, aanhankelijk en echte gezelschapsdieren.

Kattencafé 2.0

Bij DB&K staan katten en gasten op een gedeelde eerste plaats. Alle katten bij DB&K zijn echte mensenvrienden en meestal in voor een onvervalste knuffel. Meestal, want het zijn natuurlijk wel echte katten die zelf bepalen wat ze wel en niet willen. Daarom hebben de katten boven het café een eigen ruimte waar zij zich kunnen terugtrekken. Maar natuurlijk draait het bij DB&K ook om de gasten. Die genieten bij DB&K niet alleen van een hapje en een drankje en de gezellige aanwezigheid van katten, maar kunnen hier ook terecht met al hun vragen over hun laptop, tablet of mobiele telefoon. Bij DB&K worden alle digitale problemen snel en vakkundig opgelost.

Maatschappelijke meerwaarde

Voor de personele bezetting van DB&K is Doenja een samenwerkingsverband aangegaan met Stichting De Waerden. De Waerden biedt ondersteuning aan mensen met een beperking en streeft een samenleving na waarin iedereen een bijdrage kan leveren. Bij DB&K krijgen deze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende werkplek die aansluit bij hun mogelijkheden. Ook de inkoop voor DB&K doet Doenja zoveel mogelijk bij bedrijven die onderdeel zijn van Stichting De Waerden.

DB&K is daarmee een kattencafé met een sociale functie, waar alle kattenliefhebbers, jong en oud, met of zonder beperkingen, digibeet en computernerd, van harte welkom zijn.

Life Changer

Oct 14, 2020

⭐⭐⭐⭐⭐

Superleuk kattencafé, met aardige medewerkers. Er zijn genoeg (speelse) katten en het eten/drinken is niet duur. 👌

 

Fred Harlaar

Oct 3, 2020

⭐⭐⭐⭐⭐

Zeer vriendelijk café waar katten de baas zijn. Uitstekende koffie, heerlijke smoothie en zalig gebak. Extra: twee prachtige grijze roodstaarten!!

Sindy Meirylda

Sep 13, 2020

 ⭐⭐⭐⭐⭐

 GEWELDIG!!!

Maxxyme Kaan

Aug 7, 2020

⭐⭐⭐⭐

De dieren zijn iets minder aanhankelijk dan je zou hopen. Toch kan je ze alsnog hartstikke leuk kroelen. De sfeer in het café is erg relaxed en het eten is heerlijk.

 ....................Digibeet en Kattencafé Ritsevoort 20 1811 DN Alkmaar