Veel gestelde vragen

 

Wat is een kattencafé?

Een kattencafé is een ontmoetingsplaats van mens en kat, waar gasten kunnen genieten van een hapje en een drankje en van het eigenzinnige gezelschap van de aanwezige katten. Een kattencafé is dus geen speelplaats voor je eigen kat(ten).

 

Hoe zit het met het dierenwelzijn?

Katten zijn sociale dieren, maar hebben ook een eigen willetje. De katten bij DB&K zijn gewend aan mensen en heel aanhankelijk, maar hebben soms ook de behoefte om zich terug te trekken. Daarvoor hebben zij een aparte ruimte boven het café. De katten hebben ook een eigen beschutte buitenruimte waar zij naar believen naartoe kunnen. Daarnaast gelden er kattenregels waar de bezoekers zich aan moeten houden.

 

Hoeveel katten wonen er in Digibeet en Kattencafé?

10 katten waarvan 4 katers en 6 poezen. Allen gecastreerd of gesteriliseerd.

 

Mag ik mijn eigen kat meenemen?

Er wonen 10 katten in ons kattencafé. Dit is een vaste groep bewoners die goed met elkaar om kunnen gaan. Katten zijn van nature geen groepsdieren die je zomaar bij elkaar kunt zetten en de meeste katten maak je met reizen ook niet blij. Het is daarom dus niet de bedoeling dat mensen hun eigen kat meenemen.   

 

Kan ik bij jullie een kat adopteren?

Onze katten hebben wij geadopteerd voor het leven. We hebben ze een vaste woonplek gegeven en geven ze alle liefde en aandacht die ze verdienen. Het is belangrijk dat de katten die in DB&K wonen zich prettig voelen in hun omgeving. Als er regelmatig nieuwe katten intrekken en oude bewoners weggaan is dit heel onrustig en levert dit stress op. Stress kan gezondheidsproblemen opleveren bij katten, dit willen we natuurlijk voorkomen, vandaar dat onze katten adopteren niet mogelijk is. Wel willen we met onze katten laten zien, dat adoptie een goede keuze kan zijn. We kunnen je informatie geven over de stichting waar onze katten vandaan komen. 

 

Is er een leeftijdsgrens?

Sommige katten cafés hebben een leeftijdsgrens. Wij hebben dit niet, omdat we vinden dat elk kind anders is. Alle kinderen zijn dus welkom om, onder begeleiding van hun ouders, kennis te maken met onze katten. Uiteraard hebben we wel wat huisregels waar iedereen zich aan moet houden. 

 

 

Is het wel nodig om te reserveren?

Je kunt zonder reservering uiteraard ook bij ons langskomen, alleen kunnen we dan niet garanderen dat er plek is. Vooral in weekenden en vakantieperiodes zitten we regelmatig vol, dus als je zeker wilt zijn van een plekje, is vooraf reserveren wel een aanrader. 

 

 

Waarom zijn de blokken 1 uur en 25 minuten?

Zo heb je ruim de tijd te genieten van onze lieverds. De meeste mensen blijven minder lang. Mocht je echt graag langer willen blijven, is dat in overleg mogelijk. Behalve op dagen dat we helemaal volgeboekt zijn.


Digibeet en Kattencafé Ritsevoort 20 1811 DN Alkmaar