Reserveren

 

Via onderstaande link kom je in ons reserveringssysteem. Daar kun je reserveren tot maximaal 4 personen (inclusief kinderen van alle leeftijden). Wil je met meer dan 4 personen bij ons langskomen, verzoeken we je contact op te nemen via WhatsApp, telefoon of email via 06-48918336 of dbenkcafe@gmail.com.

 

Reserveren op de dag zelf kan alleen telefonisch.

 

Scroll naar beneden voor onze kattenregels en veel gestelde vragen. 

 

Kattenregels

 

Wij worden graag geaaid, maar wel met schone handen 

Heb je je handen gedesinfecteerd voor je binnen kwam? Dat helpt ons gezond te houden. Als er bij jou thuis ook katten wonen, raden wij je aan om op weg naar buiten ook je handen te desinfecteren. Mocht je om medische redenen geen gebruik kunnen of willen maken van desinfect, dan vragen wij je om je handen even in het toilet te wassen voordat je ons gaat knuffelen.

 

Laat ons lekker slapen

Wij slapen gemiddeld wel 18 uur per dag, dus het kan zijn dat we onszelf net heerlijk hebben opgekruld en even geen zin hebben om te knuffelen of spelen. Je mag ons best rustig benaderen, maar als we geen zin hebben in aaien of spelen, geven we dat met lichaamstaal vaak wel aan. Laat ons dan lekker slapen tot we weer genoeg energie hebben voor kattenkwaad.

 

Wij lopen graag op onze eigen pootjes

We komen vanzelf naar je toe voor aandacht en doen dat graag op ons eigen tempo. Til ons daarom liever niet op, behalve als we proberen je eten te stelen. Van mensen eten kunnen wij ziek worden, maar het ruikt allemaal zo lekker dat we ons soms niet kunnen inhouden. Laat je bordje dus niet onbewaakt staan en zet ons van tafel of houd ons tegen als we toch te dichtbij komen. Durft je dit niet zelf, vraag dan een medewerker om te helpen.

 

Wij krijgen genoeg en voedzaam eten 

Wij hebben de hele dag toegang tot brokjes van Renske Natural Petfood, krijgen elke avond nat voer en af en toe een kattensnack. Dit samen is voor ons een volwaardige voeding, dus ons extra voeren is niet nodig. Mensen eten kan voor ons ook schadelijk zijn, alleen snappen we dat niet allemaal, want het ruikt soms zo lekker. Houd ons dus tegen als we toch proberen je slagroom, mayonaise of kruimels van je bord te eten.

 

Wij gaan graag op de foto, maar we houden niet van flitslicht

 

Wij zijn levende wezens, dus ga rustig en lief met ons om

Het kattencafé is ons huis en wij wonen hier met veel plezier. Kinderen zijn welkom bij ons, maar we willen wel graag rustig en lief benaderd worden. Van heel enthousiaste kinderen kunnen wij soms schrikken. Dan gaan we wel eens naar onze privé ruimte boven het café. Maar het liefst zijn we gewoon beneden, gezellig tussen de mensen.

 

 

Veel gestelde vragen

 

Wat is een kattencafé?

Een kattencafé is een ontmoetingsplaats van mens en kat, waar gasten kunnen genieten van een hapje en een drankje en van het eigenzinnige gezelschap van de aanwezige katten. Een kattencafé is dus geen speelplaats voor je eigen kat(ten).

 

Hoe zit het met het dierenwelzijn?

Katten zijn sociale dieren, maar hebben ook een eigen willetje. De katten bij DB&K zijn gewend aan mensen en heel aanhankelijk, maar hebben soms ook de behoefte om zich terug te trekken. Daarvoor hebben zij een aparte ruimte boven het café. De katten hebben ook een eigen beschutte buitenruimte waar zij naar believen naartoe kunnen. Daarnaast gelden er kattenregels waar de bezoekers zich aan moeten houden.

 

Hoeveel katten wonen er in Digibeet en Kattencafé?

10 katten waarvan 4 katers en 6 poezen. Allen gecastreerd of gesteriliseerd.

 

Mag ik mijn eigen kat meenemen?

Er wonen 10 katten in ons kattencafé. Dit is een vaste groep bewoners die goed met elkaar om kunnen gaan. Katten zijn van nature geen groepsdieren die je zomaar bij elkaar kunt zetten en de meeste katten maak je met reizen ook niet blij. Het is daarom dus niet de bedoeling dat mensen hun eigen kat meenemen.   

 

Kan ik bij jullie een kat adopteren?

Onze katten hebben wij geadopteerd voor het leven. We hebben ze een vaste woonplek gegeven en geven ze alle liefde en aandacht die ze verdienen. Het is belangrijk dat de katten die in DB&K wonen zich prettig voelen in hun omgeving. Als er regelmatig nieuwe katten intrekken en oude bewoners weggaan is dit heel onrustig en levert dit stress op. Stress kan gezondheidsproblemen opleveren bij katten, dit willen we natuurlijk voorkomen, vandaar dat onze katten adopteren niet mogelijk is. Wel willen we met onze katten laten zien, dat adoptie een goede keuze kan zijn. We kunnen je informatie geven over de stichting waar onze katten vandaan komen. 

  

Is er een leeftijdsgrens?

Sommige katten cafés hebben een leeftijdsgrens. Wij hebben dit niet, omdat we vinden dat elk kind anders is. Alle kinderen zijn dus welkom om, onder begeleiding van hun ouders, kennis te maken met onze katten. Uiteraard hebben we wel wat huisregels waar iedereen zich aan moet houden. 

 

Is het wel nodig om te reserveren?

Je kunt zonder reservering uiteraard ook bij ons langskomen, alleen kunnen we dan niet garanderen dat er plek is. Vooral in weekenden en vakantieperiodes zitten we regelmatig vol, dus als je zeker wilt zijn van een plekje, is vooraf reserveren wel een aanrader. 

  

Waarom zijn de blokken 1 uur en 25 minuten?

Zo heb je ruim de tijd te genieten van onze lieverds. De meeste mensen blijven minder lang. Mocht je echt graag langer willen blijven, is dat in overleg mogelijk. Behalve op dagen dat we helemaal volgeboekt zijn.


Digibeet en Kattencafé Ritsevoort 20 1811 DN Alkmaar